به گزارش نواک، آئین نکوداشت و تقدیر از «ناصر رحیمی» نوازنده و مدرس فلوت و «امیر صراف» نوازنده و مدرس پیانو، دوچهره پیشکسوت موسیقی کلاسیک، ۲۹ خردادماه با حضور جمع زیادی از علاقهمندان به همت خانه موسیقی ایران و با همکاری کانون نوازندگان کلاسیک در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان برگزار شد.
در آغاز این مراسم «حمیدرضا نوربخش» -مدیرعامل خانه موسیقی- از حضور علاقمندان و هنرمندان در مراسم نکوداشت دو چهره پیشکسوت موسیقی قدردانی کرد و با اشاره برخی ناملایماتی که بر سر راه موسیقی قرار گرفته، گفت: «در زمانهای به سر میبریم که باید دائم از خواستههای خود کم کنیم و موانعی که بر سر راه هنرمندان گذاشته میشود را برطرف کنیم. نهادهایی که باید باری را از روی دوش اهالی موسیقی بردارند و موانعی را از سر راه موسیقیدانان کم کنند، مدام مانعی میافزایند و جامعه موسیقی باید تلاش کند تا این موانع را از سر راه بردارد. نمونه آن هم این قانون غیر فرهنگی و غیر اصولی ده درصد عوارض فروش بلیت کنسرت است که به عنوان قانون ابلاغ شده و ما باید همه تلاشمان را بکنیم تا این مشکل برطرف شود.»
مدیر عامل خانه موسیقی ایران گفت: «چرا کسی نمی پرسد چرا فعالان موسیقی جدی اعم از موسیقی ایرانی، کلاسیک و نواحی که سال های سال نامشان در اجراها می درخشیده، امروز فعالیتشان کمتر شده است؟ هیچگونه حمایتی از موسیقی نمی شود و موسیقی به حال خود رها شده. هیچکسی مسئول گوش مردم و ذائقه موسیقایی مردم نیست. رسانه ملی ما در این زمینه گویا هیچ مسئولیتی ندارد. همه اینها را اضافه می کنیم به صفحات مجاری پر شمار که امروزه رسانه غالب در جامعه شده است هرج و مرجی شده که ذائقه مردم را به سمتی برده که میبینیم.»
مدیر عامل خانهی موسیقی اضافه کرد: «این به هیچ عنوان زیبنده جامعه فرهنگی ما نیست. ما باید به گذشته خود افتخارکنیم ولی باید ببینیم کدام نشانه از آن گذشته با افتخار در جامعه ما وجود دارد. آیا فرهنگ ما همان است که از آن دم می زنیم؟ ما نباید فقط به گذشته خود افتخار کنیم. باید به زمان حال خود هم بیاندیشیم و ببینیم این فاصله ها از کجا ایجاد شده است. باید علت این را جویا شویم که چرا یک موسیقی بی هویت و بی شناسنامه ای امروز در جامعه ما همه گیر می شود و مثلا می بینیم در مدرسه فرزندان ما به صورت دستجمعی آنها را می خوانند؟ من بارها گفتهام خوشحال میشویم که فرزندان ما نشاط داشته باشند؛ ولی هر محتوا، هر کلام و هر غالبی آیا جایز است؟ فقط اعتراض کردن مشکلی را حل نمیکند. اینکه مسئولین کشور ما همه صدای فریادشان بلند شود مشکلی را حل نمیکند. این مساله باید یک واکاوی جدی شود، اندیشه و پژوهش و در ادامه کار جدی صورت بگیرد.»
وی افزود: «موسیقی ما همان است که امثال این عزیزانی که امشب از آنها تقدیر می کنیم اشاعه داده اند و در آن فعال بودند. موسیقی ایرانی است که طی سده ها تا امروز آمده. موسیقی نواحی ما است که در هر گوشه این کشور بسیار غنی و ارجمند است اما امروز نفس اش به شماره افتاده است. متاسفیم که هر بار هم که دور هم جمع می شویم باید از این حرف ها بزنیم. امیدوارم که فضایی درست شود که موسیقی درست اشاعه داده شود و رشد کند. ما موسیقی پاپ ارجمند هم داریم که بسیار هم زیبا و غنی و قابل عرضه است. امیدواریم که فضایی ایجاد شود که جامعه ما بازگشتی به موسیقی با هویت داشته باشد.»
مدیرعامل خانه موسیقی در بخش پایانی سخنانش گفت: «باید از هنرمندان و افرادی که چراغ موسیقی با هویت را روشن نگاه داشته اند تجلیل کنیم و به آنها ادای احترام کنیم که این وظیفهی همیشگی ما است. خوشبختانه خانه موسیقی ایران همواره به این مساله اهتمام داشته و به هر بهانهای تلاش ما برای قدردانی از چهره های پیشکسوت بوده و هست. از همه دوستان در خانه موسیقی و همچنین هیئت مدیره کانون نوازندگان کلاسیک تشکر و می کنم که این مراسم و آئین نکوداشت را برپا کردند. امروز آمده ایم به عزیزانی که از آنها تقدیر می شود بگوییم ما به شما مدیونیم و قدر شما و زحماتتان را می دانیم و امیدواریم با توان و قدرت راه را بپیمایید.»
در ادامه این برنامه چند تن از شاگردان امیر صراف به اجرای موسیقی پرداختند. در این بخش ساغر جوادی(تکنوازی پیانو)، فرزانه یغمایی و مارال احمدزاده(پیانوچهاردستی) و ستاره سادات اخوی(تکنوازی پیانو) به اجرای برنامه پرداختند. در ادامه نیز آریان دخت مساحی(از شاگردان امیر صراف) متن دلنوشته ای را برای استادش قرائت کرد.
سپس کلیپی پیرامون زندگی و آثار امیرصراف پخش شد و بعد از آن میلاد کیایی(نوازنده پیشکسوت سنتور)، حمیدرضا نوربخش(مدیرعامل خانه موسیقی)، فرزاد دانشمند(رئیس هیئت مدیره کانون نوازندگان کلاسیک) و جاوید مجلسی(نوازنده پیشکوست هورن و رهبر ارکستر) به روی صحنه آمدند و با اهدای لوح تقدیر و تندیس خانه موسیقی از امیرصراف(نوازنده پیشکسوت پیانو) تجلیل شد.
صراف در سخنان کوتاهی گفت: «از مسئولان خانه موسیقی تشکر می کنم که اگر سهم کمی هم در بالا بردن شعور موسیقی جامعه داشتهایم را دیدهاند و ثمرات آن را ارج می نهند. تجلیل از هنرمندان در این دوران منوط به افرادی میشد که سن و سال زیادی دارند و بعد از سالها طی طریق، چنانچه سالخورده میشدند و فعالیتهای اجتماعیشان کم میشد از آنها تجلیل میشد. من تشکر میکنم که با این اقدام جدید که نسل ما دیده شده و این می تواند برای نسل جوان هم دلگرمی باشد.»
پس از این سخنان گروه موسیقی «فوگ» به اجرای برنامه پرداخت. در این بخش شکیبا خسروی(ویولن اول)، ماریه جلیلیان(ویلن دوم)،: معین جلیلیان(ویولا)، شهرزاد مجد(ویلنسل)، نهال سجادی(ویولا)، امیر بلورچیان(کلارینت) و مونا طاهرایان، غزاله میرزازاده(سولیست های فلوت) قطعاتی را اجرا کردند. سپس کلیپی از از زندگی و فعالیت های ناصر رحیمی پخش شد.
در این بخش از برنامه هوشنگ کامکار(آهنگساز و عضو شورایعالی خانه موسیی)، حمیدرضا نوربخش(مدیرعامل خانه موسیقی)، محمدعلی لقا(نوازنده پیشکوست)، سعید تقدسی(نوازنده پیشکسوت فلوت) و امیرپدرام طاهرایان(عضو هیئت مدیره کانون نوازندگان کلاسیک) روی صحنه حاضر شدند و با اهدای لوح تقدیر و تندیس از ناصر رحیمی(نوازنده پیشکسوت فلوت) تجلیل شد.
ناصر رحیمی در سخنان کوتاهی گفت: «از خانه موسیقی، کانون نوازندگان کلاسیک و شاگردان عزیزم که باعث و بانی این مراسم بودند تشکر می کنم. امیدواریم این مراسم برای پیر شدن و سالخوردگی هنرمندان نباشد. چه بهتر که در سالهایی که هنرمندان فعال هستند از آنها قدردانی شود. امیدوارم این نکوداشت ها ادامه داشته باشد.»
پایان بخش این مراسم کلیپی شامل سخنان چند تن از همکاران امیرصراف و ناصر رحیمی بود که پخش شد و پس از آن حضار به گرفتن عکس یادگاری و گپ و گفت مشغول شدند.
نظری داده نشده است