اجرای گروه مازرون با نام و یاد زنده یاد احمد محسن پور بیست و هشتم بهمن ماه در فرهنگسرای نیاوران در حالی روی صحنه رفت که در ابتدای آن، ویدیوی «لیلا خانم» از اجرای گروه شاواش( شاد باش) روی پرده فرهنگ‌سرا به نمایش درآمد . در این تصاویر مرحوم «محسن پور» پژوهشگر، آهنگساز و استاد کمانچه به عنوان نوازنده، گروه را همراهی می­‌کرد.

مجری برنامه در این بخش پشت میکروفن آمد و با بیان اینکه شب اجرای سوم موسیقی نواحی در جشنواره موسیقی فجر با نام مرحوم محسن پور نام‌گذاری شده از این موزیسین با عنوان موسس فرهنگ‌خانه‌ی مازندران نام برد و از «عباس سجادی» مدیرعامل فرهنگسرای نیاوران برای صحبت در مورد بزرگ‌مرد موسیقی نواحی مازندران و ایران دعوت کرد.

«عباس سجادی» در ابتدا به میهمانان و مخاطبان اجرای مازرون خوش آمد گفت و به مراسمی که هفته گذشته در نیاوران به یاد این استاد فقید موسیقی نواحی ایران برگزار شد، اشاره کرد. او با بیان اینکه موسیقی نواحی ایران و مازندران مهم‌ترین آبشخور موسیقی ردیفی و دستگاهی ایران است، مرحوم محسن پور را انسان بزرگی معرفی کرد که با تمام توان برای زنده نگه داشتن موسیقی نواحی تلاش کرده است.  بعد از اتمام سخنان سجادی مجری برنامه به روی صحنه بازگشت و از «پیمان بزرگ‌نیا» به عنوان پژوهشگر و مسئول موسیقی نواحی جشنواره تشکر کرد و از ساز «قرنه» به عنوان ساز مورد تجلیل و احیا شده توسط محسن پور نام برد.

قرار بود کار گروه مازرون در این بخش آغاز شود؛ اما «محمد ابراهیم عالمی» به اعضای گروه اشاره کرد تا دست از کوک سازهایشان بردارند. او رو  به حاضران در سالن کرد و محسن پور را به درختی تشبیه کرد که در زمان و خاک نامناسبی تصمیم به ریشه دواندن گرفته بود. دل‌نوشته عالمی، محسنی را به عنوان یک درخت در فضای موسیقی بومی مازندران معرفی کرد و گفت: «استاد محسنی پور با وجود تمام ناملایمات و سختی­های موجود بر سر راهش مجبور بود خودش هوای مورد نیاز برای رشد را تامین کند و در خاک سرد ریشه بدواند تا امروز موسیقی نواحی مازندران به لحاظ تربیت هنرجو از فرهنگخانه ­ای که او سال­ها پیش تاسیس کرده است بهره بگیرد و بتواند در شرایط سخت و عدم وجود حمایت­های لازم روی پای خودش بایستد.»

عالمی در شرایطی که متاثر شده بود، در پایان سخنانش پیش از اجرای گروه موسیقی مازرون خطاب به روح مرد آرام و فاضل موسیقی نواحی ایران گفت: «استاد احمد محسنی پور، عموی موسیقی مازندران، روانت شاد و یادت مینویی باد.»

گروه مازرون در ابتدای کار و پس از یادمانی کوتاه از او قطعه سالار فتح را با بیت کلیدی «وطن ته دل و مه دل هر دو پر خون» ( وطن دل من و تو هر دو پر خون است) اجرا کرد. این قطعه که علاوه بر المان‌های غم و اندوه حماسه مردم مازندران را در خود داشت با اجرای شنیدنی و تحریرهای زیبای «محمد ابراهیم عالمی» خواننده گروه همراه شد. در قطعه بعد آواز امیری به عنوان یکی از اصلی‌ترین آوازهای مازندران مورد نظر گروه قرار گرفت که تکنوازی کمانچه توسط سعدی صادقی آغاز شد و در ادامه با گروه نوازی زیبای دیگر اعضا ادامه پیدا کرد. طالبا  که یکی از عاشقانه‌های شناخته شده موسیقی خطه مازندران است با صدای محمد ابراهیم عالمی به عنوان خواننده آغاز شد و در ادامه با همراهی رضا دیوسالار دنبال شد.

حیدر بیک و صنمبر کار بعدی گروه مازندرانی بود که با تک نوازی زیبای مسلم فهیمی نوازنده چیره دست دوتار مازندرانی شروع شد. محمد ابراهیم عالمی و رضا دیو سالار  زمانی را در خواندن این قطعه همراهی کردند.  نجما، کتولی، ابر بیته هوا ره، آق ننه، بلبل سر دار، طیبه جان، بلبل نخون، ونگ و وا، دل بی قرار، پنبه جاری و کیجا کرچال قطعات بعدی بودن که تا قبل از اجرای بخش پایانی توسط هنرمندان مازندرانی اجرا شدند. نکته مهم در مورد رپرتوار این برنامه قرار دادن آوازها و ترانک‌های مازندرانی به شکل یک در میان بود. در بخش‌های پایانی اجرای گروه مازرون، اعضای این گروه به اجرای ریز مقام‌های بومی مازندران پرداختند و با استقبال چشم گیر مخاطبین مواجه شدند. در پایان نیز این گروه با اجرای موسیقی جشن و سرور و شادیانه های مازندران از جمله :چکه سما  و سما حال با محوریت ساز دوباره احیاء شده قرنی توسط حنجره توانمند پرویز عبدللهی و همراهی سازهای کوبه‌ای به شدت مورد استقبال قرار گرفت به طوری که مازندرانی های داخل سالن با کله ونگ و چکه هنر مندان را همراهی کردند.

گفتنی است گروه مازرون را در این اجرا رضا دیوسالار(سرپرست گروه، دوتار)، فرزانه عسگری(همخوان، دایره)، رویا خادمی(همخوان، دایره)،نیره سلیمانی(همخوان، دایره)، سیمین استادرحیمی(همخوان، دایره)، شراره اصغری(همخوان، دایره)، زهرا مراد قلی(همخوان، دایره)، سعید شهبازی(دو سر کوتن)، اسحاق مختاری(دوسر کوتن)، گلدسته زارع(دوسرکوتن)، جمشید نیکوزاد( دوسر کوتن، دایره)، پرویز عبداللهی(قرنه)، محمد ابراهیم عالمی(خواننده)، مسلم فهیمی( دوتار، خواننده) حمیدرضا زمانی(دوتار)، محسن محمد زاده(ل‌له‌وا)، یحی قدیری(ل‌له‌وا)، یونس جعفری(کمانچه)، سعدی صادقی(کمانچه)، مهگل صحفی(دهل) و علیرضا ولی زاده(افکت‌ها و سمپل‌های صدایی) همراهی کردند.

۵۷۰۹ab37f70d899bd3794356bcaad57a_S