نشست ماهیانه خانه موسیقی روز گذشته با اجراهایی از موسیقی نواحی و ملی پیرامون ماه مبارک رمضان در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
به گزارش سایت خانه موسیقی، در ابتدای این نشست حمیدرضا نوربخش(مدیرعامل خانه موسیقی) ضمن خوشامد گویی به حضار گفت: هدف اولیه جلسات خانه موسیقی دید و بازدید هنرمندان بود که یکشنبه های آخر هر ماه را برای این کار در محیط صمیمی و کوچک ساختمان فاطمی در نظر گرفتیم. بعد از آن هم برنامه های موسیقی، رونمایی آلبوم و … به آن اضافه شد. دوستان دیگری هم یک روز در پایان هر ماه را در ابندا در موزه موسیقی و بعد در فرهنگسرای ارسباران جمع می شدند. با توجه به اینکه بسیاری از مخاطبان این برنامه مشتک بودند از اواخر سال گذشته به این نتیجه رسیدیم که این برنامه ها تجمیع شود که امروز نخستین برنامه آن است.
وی افزود: من همیشه دوست داشتم این جلسات رسمیت نداشته باشد و بیشتر جنبه دوستانه و صمیمانه و پر از مهر داشته باشد. خوب است تریبونی در اختیار دوستان هم قرار گیرد که اگر برنامه هنری می خواهد ارائه کند و یا نکته ای را بیان کند میسر باشد.
مدیرعامل خانه موسیقی در خصوص انتخابات این نهاد که در بهار ۹۵ برگزار شد گفت: علیرغم همه فراز و نشیب ها و نقد ها انتخابات برگزار شد. دوستانی که منتقد بودند متاسفانه اصلا حضور پیدا نکردند و کسانی که احساس تعهد و انگیزه داشتند خوشبختانه حضور پیدا کردند و یک انتخابات پر شور برگزار شد. انتخابات اغلب کانون ها به نوبت دوم کشیده شد و به همین دلیل انتخابات بطول انجامید اما در نهایت اعضای جدید هیئت مدیره کانون های خانه موسیقی با رای اعضا مشخص شدند.
در دوره جدید اعضا از انفعال خارج شوند و نیروی محرک خانه موسیقی باشند
وی افزود: در طول این ۱۵سال اولین باری بود که بر انتخابات خانه موسیقی نظارت می شد. به هر حال ما فکر می کردیم که اگر نهاد مستقلی هستیم و داعیه این را داریم که نمی خواهیم دولتی باشیم، با فشارهای دوستان منتقد قبول کردیم که بخشی از دولت بیاید بر انتخابات نظارت کند. خوشبختانه این اتفاق افتاد و معترضی هم وجود نداشت. جای تقدیر و تشکر از همه کسانی که در انتخابات شرکت کردند . هم کسانی که خود را در معرض رای گذاشتند.
نوربخش با اشاره به انفعال منتقدان در انتخابات خانه گفت: عافیت طلبی کار راحتی است و اینکه کسی بخواهد فقد نقد کند ولی خودش در معرض هیچ نقدی قرار نگیرد ساده ترین راهی است که می توان برگزید. ولی کسانی که حاضرند و در این معرکه می آیند وخود را در معرض رای دیگران می گذارند چیز بسیار با ارزشی است و جای تقدیر و تشکر دارد. بخصوص برای پیشکسوتان و بزرگانی که به عرصه آمدند مانند استاد پورتراب که استاد همه ما هستند و با پیگیری و انگیزه خود را در معرض رای گذاشتند. البته برخی از دوستان هم مشغله های فراوانی داشتند که نیامدند. باید از کسانی که در انتخابات هم شرکت کردند تشکر کرد زیرا بخش زیادی از اعضای خانه موسیقی منفعل هستند .امیدواریم در این دوره جدید از این انفعال همه خارج شوند و همه به عنوان موتور محرک این نهاد باشیم و کار های زیادی را انجام دهیم.
مدیرعامل خانه موسیقی گفت: امسال از تمام ابزاری که می توانستیم از جمله کانال تلگرام، پیامک، سایت خانه موسیقی، اطلاعیه ها و گفتگوها و خبرهای متعدد کمک گرفتیم تا اطلاع رسانی خوبی برای انتخابات داشته باشیم. ارتباط با اعضا باید دو سویه باشد. اگر کسی عضوخانه موسیقی است پذیرفته نیست که حتی ماهی یکبار هم سری به سایت خانه موسیقی نزند.
به لغو کنسرت ها همچنان معترضیم
نوربخش در بخش دیگری از سخنانش به بحث لغوکنسرت ها اشاره کرد و گفت: سال گذشته هم یک بار با دستور دادستانی کنسرتی لغو شد ودر آن موقع به دادستان کل کشور نامه ای نوشتم و پیگیری های فراوانی کردیم وقول دادند که دیگر این اتفاقات نیافتد اما متاسفانه دوباره کنسرتی با دستور دادستانی لغو شد. این پیگیری های ما مستقل از وزارت ارشاد ادامه داشته و دارد و نامه نگاری هایی داشتیم و پیگیری ها ادامه دارد.
مدیرعامل خانه موسیقی در خصوص پرداخت مبلغی به اداره اماکن برای سالن های کوچک گفت: این وجهی که نیروی انتظامی از سالن های کوچک مانند ارسباران اخذ می کند یک جفا است. بهمن ماه سال گذشته یک جلسه در دفتر فرمانده انتظامی تهران داشتیم. آن جلسه به مناسبت جشنواره موسیقی فجر بود در آنجا این مساله را من با جدیت با آقای ساجدی نیا مطرح کردم و ایشان هم قول دادند که سالن های کمتر از پانصد نفر شامل دریافت وجه نشود. یکیدو هفته گذشته متاسفانه متوجه شدیم که این اتفاق دوباره افتاده که هفته پیش من این را طی نامه ای دوباره به آقای ساجدی نیا اطلاع دادم و یک نامه ای از ایشان گرفتیم که از سالن های فرهنگسراها نیروی انتظامی وجهی دریافت نکند وامیدوارم دوباره این اتفاق نیافتد.
نوربخش در ادامه صحبت هایش گفت: متاسفانه هنرمند عزیز حبیب محبیان را از دست دادیم .هنرمند بی حاشیه ونجیبی که چند سال گذشته به ایران آمد و علیرغم وعده ووعیدهای دولت قبل نتوانست فعالیت هایش را در اینجا پیگیری کند. ایشان هم در یک روستایی انزوا گزید و زندگی اش را می کرد و متاسفانه از مردمش جدا شد و از دنیا رفت. خانه موسیقی از ابتدا پیگیر این مساله بود و به دلایلی تشییع وتدفین وی در تهران برگزار نشد ولی مراسم یادبود ایشان را با پیگیری هایی که داشتیم روزیکشنبه در مسجد جامع شهرک غرب برگزار خواهیم کرد.
هیئت نظارت ارشاد خواست منتقدان نبود
در ادامه محسن ثقفی(عضوکانون آهنگسازان و از منتقدان خانه موسیقی) گفت: من به نمایندگی از کسی اینجا صحبت نمی کنم ولی جزو کسانی بودنم که به عملکرد و نه کلیت خانه موسیقیانتقاد داشتم، در مورد انتخابات و نظارت بر آن باید بگویم ما خواهان مشارکت ونظارت یک هیئت مرضی الطرفین در انتخابات خانه موسیقی و اصلاح آئین نامه انتخابات بودیم. متاسفانه این اتفاق نیافتاد و کسانی که منتقد خانه موسیقی بودند به دلیل کاهلی و عملکرد نادرست، نشد به این برسیم و فقط هیئت نظارتی از طرف ارشاد تشکیل شد که این خواست ما نبود.
ثقفی در ادامه گفت: متاسفانه این صحیح است که بخش زیادی از منتقدین علیرغم آنکه می خواستند در انتخابات شرکت کنند ولی در مرحله آخر به این نتیجه رسیدند که به دلیل برآورده نشدن آن هیئت مرضی الطرفین، در آن شرکت نکردند.
وی پایان درباره امضا هایی که در جهت حمایت از دکتر ساسان فاطمی جمع آوری شده بود گفت: من جزو کسانی بودم که آن امضا ها را جمع آوری کردم چون فکر می کردیم مساله ای که مربوط به خانه موسیقی و اعضای خانه موسیقی است نباید از طریق شکایت به مراجع قضایی پیگیری شود. همه آن امضا ها واقعی هستند.
پس از این سخنان گروه “آوای موج” بخش هایی از موسیقی بوشهر و برخی مقامهای مرتبط با ماه مبارک رمضان وهمچنین شادمانه های این منطقه را به اجرا در آورد. اعضای این گروه محسن آقایی(مدیر گروه)، سیاوش میهن آزاد(دمام)، علیرضا فرحی بزرگ(دمام)، سهند امامزاده ای(خواننده) بودند.
دم دم سحری از شاخص ترین نغمات موسیقی رمضان است
سپس پیمان بزرگ نیا، پژوهشگر موسیقی نواحی پشت تریبون قرار گرفت و مختصری درباره گروه های اجرا کننده در این نشست توضیح داد. وی افزود: در مورد موسیقی رمضان در ایران تحقیقات زیادی انجام شده است. در تمامی نقاط ایران بخشی که از آن می توانیم به عنوان موسیقی رمضان نام ببریم می توام به دم دم سحری اشاره کرد که یک مقام فراخوان بود. مناجات ها و ذکر هایی که مربوط به ماه رمضان است در هر منطقه اجرا می شود.
این پژوهشگر موسیقی نواحی گفت: در تمامی نواحی ایران در بخش های مختلف مذهبی مثل محرم آئین های خاصی داریم ولی در رمضان بر اساس پژوهشهای بعمل آمده آنچنان چیزی به عنوان موسیقی رمضان، موسیقی ای که چارچوب و تعریفی داشته باشد نداریم. برخی از واژه ها را در برخی کتاب ها به عنوان گلدسته خوانی یا نقاره نوازی رمضان می خوانیم. اینها همان نغمه هایی است که خنیاگران در مناسبت های و همنشینی ها اجرا می کنند و در ماه رمضان هم همان نغمات را اجرا می کنند.
در ادامه گروه “هوره” از استان لرستان به روی صحنه آمد و قطعاتی را از جمله موسیقی مرتبط با ماه مبارک رمضان به اجرا در آورد. اعضای گروه هوره در این اجرا بابا علی پور(سرپرست وخواننده)، میلاد علیپور، سبحان امرایی(کمانچه)، فرهاد امرایی(تنبک) بودند.
سپس سهیل حکمت آرا(نوازنده سه تار) به روی صحنه آمد و قطعاتی را به صورت تکنوازی اجرا کرد. در ادامه فرید الهامی(تنبور) و بهنام معصومی(ساز های کوبه ای) دو قطعه را برای مخاطبان به اجرا در آوردند.
پایانبخش برنامه های نشست ماهیانه خانه موسیقی اجرای “مناجات سحری” توسط قاسم رفعتی(خواننده ومدرس پیشکسوت آواز ایرانی) بود که بسیار مورد توجه حضار قرار گرفت.
در پایان نشست با توجه به نزدیک شدن به لحظات افطار، مولوی(مجری برنامه) یک داستان از مثنوی معنوی را برای حضار قرائت کرد و سپس از میهمانان پذیرایی بعمل آمد.
خانه موسیقی
نظری داده نشده است