نخستین شیوه آموزشی ساز کاخن در قالب کتابی با عنوان «شیوه نوازندگی کاخن» با تالیف محمدرضا رئیسی منتشر شد.۱۱۰۸۹

به نقل از روابط عمومی انتشارات «نای و نی»، جلد اول این کتاب آموزشی که با اختصاص به ریتم‌های آمریکای لاتین و آفریقا از سوی انتشارات «نای و نی» در بازار موسیقی منتشر شده، مواردی را در ۵ فصل با عناوینی چون پیشینه ساز کاخن، ساختار کاخن و نحوه نگهداری از آن، انواع کاخن، چگونگی نشستن نوازنده بر روی ساز، محل قرارگیری دستها در سبک پرویی، کوبایی و اسپانیایی، استفاده کردن از پا و ناخن، تمرین‌های فِلَم و دراگ، الگوهای ریتمیک، انواع ریز، ریتم‌های شافل، شیکر، ریتم‌های آمریکای لاتین و آفریقا، ریتم های ۸/۶ ، ریتم‌های لنگ و …در خود جای داده است.

محمدرضا رئیسی مولف این اثر در بخش پیشگفتار با توجه به مواردی درباره انتشار این کتاب، آورده است: بی‌تردید در فرهنگ و موسیقی آمریکای لاتین و اسپانیا، ساز کاخن یکی از مهمترین سازهای کوبه‌ای به شمار می‌رود و با گسترش این گونه‌های موسیقایی در پهنه فرهنگی جهان، بدیهی است که گرایش به سمت این سازِ بسیار ساده ولی پرتوان،‌ رو به فزونی است. کمابیش در یک دهه گذشته، ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و روز به روز علاقه‌مندان ساز کاخن افزایش یافته است ولی با توجه به فقدان شاخه تخصصی سازهای کوبه‌ای در مراکز عالی آموزش موسیقی، از یک سو و کمبود چشمگیر اساتید فن از سویی دیگر اسلوب مدون آموزشی برای این ساز تدوین نشده و در نتیجه در تربیت نوازنده ساز کاخن پیشرفت چشمگیری حاصل نشده است.
این کتاب به عنوان نخستین شیوه آموزشی ساز کاخن در ایران، تلاشی است در راستای آموزش روشمند این ساز بر مبنای اسلوب نوازندگان پیشروی آمریکای لاتین و آفریقا. این کتاب به نحوی تنظیم شده است تا هم برای نوازندگان سازهای کوبه ای که کاخن را به عنوان ساز دوم می‌نوازند کاربردی باشد و هم نیازهای مبتدیان را به کلی مرتفع سازد.

کتاب «شیوه نوازندگی کاخن» اکنون در مراکز فروش کتب موسیقی قابل دسترس است.