پنجشنبه و جمعه شب ۱۹ و ۲۰ شهریور ماه کنسرت گروه «داماهی» با کارگردانی هنری سیامک احصایی و با حضور پر رنگ هنرمندان سینما و موسیقی در سالن برج آزادی برگزار شد.
برنامه با قطعه جدیدی از گروه داماهی آغاز شد که در آلبوم این گروه ارائه نشده بود. قطعهای جنوبی به نام «برکت» که در شروع کنسرت، شور و حال خاصی به وجود آورد. در میان قطعه رضا کولغانی خوانند این گروه به زبان جنوبی به مردم خوشامد گفت و از آنها خواست تا در اجرای قطعه او را همراهی کنند.
بعد از این شروع که مشارکت مخاطبان اجرا را به همراه داشت، گروه داماهی قطعه «یار عزیز» را بر اساس ترانهای از ابراهیم منصفی خواندند. و بعد «محله خاموشان»، ترانهای فولک و قدیمی را اجرا کردند. این ترانه متعلق به نَصرُک هنرمندی موسیقی فولک دوران قاجار جنوب است. رضا کولغانی توضیح داد که قدمت این ترانه فولک به بیش از ۱۲۰ سال پیش باز میگردد.
و بعد قطعه «ترنگ» اجرا شد. قطعه که ساز سیستانی ِ بِنجو آغازگرش بود و رضا کولغانی به این ساز که توسط حمزه یگانه نواخته میشد اشاره کرد و گفت نام دیگر این ساز «تَرنگ» است و قطعه را آغاز کردند.
بعد از این بود که «سوگند» بر اساس شعری از ابراهیم منصفی خوانده شد. در میان این قطعه مجید سالاری به عنوان خواننده مهمان به گروه اضافه شد و با صدای خاص خودش در میان این قطعه «شروه خوانی» کرد.
سالاری برای قطعه بعد که «گوشواره» نام داشت هم روی صحنه ماند. بعد بخش اول برنامه با اجرای قطعه بندری «لنج بیوه» به اتمام رسید. «لنج بیوه» یکی از قطعههای محبوب این گروه موسیقی است.
بعد از استراحت کوتاهی بخش دوم با تک نوازی گیتار ابراهیم علوی شروع شد که در بخشهایی از اجرا عود میزد و گاهی هم گیتار آکوستیک. در انتهای تک نوازی ابراهیم علوی قطعه «دخترک» اجرا شد که بشدت مورد توجه علاقمندان قرار گرفت. اجرای این قطعه به دلیل استقبال تماشاگران زمان زیادی طول کشید. تماشاگران ترجیع بند این قطعه را به مدت طولانی اجرا میکردند. وقتی قطعه به انتها رسید پیش از اینکه داماهی قطعه دوم را آغاز کند، مخاطبان دوباره شروع به خواندن ترجیع بند بدون کلام قطعه کردند و گروه دوباره از میانه قطعه آن را اجرا کردند.
بعد قطعه «صندلی» بر اساس ترانهای از محمود طلوعی اجرا شد و بعد هم باز قطعه ای بر اساس ترانه دیگری از ابراهیم منصفی با عنوان «مردن مردانه».
«لَو رودخونه مینو» قطعه جدید دیگری از گروه «داماهی» بود که متعلق به آلبوم بعدی آنهاست. اما سومین قطعه جدید این اجرا «مِه حیرونم» نام داشت که ابراهیم علوی و مجید سالاری خوانندگان آن بودند. هر دو این قطعه برگرفته از موسیقی فولک جنوب ایران بودند.
«گل بوته» و «سامبای» بهار قطعات پایانی این اجرا بودند. پس از پایان قطعه «گل بوته» و پیش از این که «سامبای بهار» اجرا شود، دارا دارایی، سرپرست گروه اعزای این گروه را معرفی کرد و همچنین در کنار تشکر از احسان رسولاف (تهیه کننده گروه) ، از سیامک احصایی طراح صحنه و کارگردان این اجرا تجلیل کرد.
بعد از اتمام قطعه «سامبای بهار»، گروه در میان تشویق گسترده گروه که در غیاب گروه روی صحنه داشتند ترجیع بند قطعه «دخترک» را اجرا میکردند، گروه دوباره روی صحنه بازگشتند و بار دیگر این قطعه را با همراهی پر رنگ مخاطبان اجرا کردند و اینگونه اجرا به پایان رسید.
دارا دارایی (گیتار بیس و گیتار)، ابراهیم علوی (عو و گیتار)، حمزه یگانه (کیبورد و بنجو) و رضا کولغانی (خواننده) اعضای اصلی این گروه بودند. شایان فتحی (درامز)، همایون نصیری(پرکاشن) و مجید سالاری(خواننده) هنرمندان دیگری بودن که این گروه را همراهی کردند.
از میان هنرمندانی که در این دو شب مخاطبان ویژه داماهی بودند میتوان به صابر ابر، نوید محمدزاده، فرزاد فخرالدینی، طناز طباطبایی ،هومن سیدی، آرش پژند مقدم، اعضای گروه چارتار، اعضای گروه بمرانی، فرشاد فزونی، امیر جدیدی، سعید چنگیزیان، مینا ساداتی و پیتر سلیمانیپور اشاره کرد.
نظری داده نشده است